dijous, 15 d’octubre del 2020

El Departament abandona als centres i als equips directius

FEUSOC  vol denunciar l'abandonament en que es troben els centres educatius i especialment els seus equips directius, pel que fa a les respostes a les situacions covid que estan patint.

·      Tenim coneixement de diferents centres  que tenen grups confinats a punt de finalitzar el període de quarantena als què, encara, no se'ls ha realitzat les proves PCR pertinents.

·       A més, tenim coneixement que el protocol d'activació de confinament no està funcionant. Quan un director/a rep la informació d'una família amb positius confirmats ho ha de comunicar al seu centre de salut de referència. Teòricament han de rebre immediatament l'ordre de confinament, però en realitat aquesta ordre es retarda fins a dos dies. Què ha de fer el director? Obligar a confinar sense l'autorització? Permetre que segueixi el grup a l'escola sabent que pot haver positius?

·       Les substitucions de mestres confinats per cura de llurs fills positius no són immediates, per la qual cosa i fins que li fan la prova PCR i sap els resultats, la resta de companys/es els han de cobrir (no sabem ben bé com). Si el resultat és positiu arriba un substitut (si n'hi ha a la borsa) dies més tard. Si dóna negatiu s'ha d'anular la substitució perquè el titular es reincorpora. A càrrec de qui es queda l'Infant positiu?

·       Molts equips directius estan substituint a mestres que per diferents circumstàncies no poden treballar. Això suposa que no poden fer les seves tasques d'organització i gestió en el seu horari normal, obligant-los a multiplicar horaris si volen enllestir la feina exigida pel Departament.

·       Es demana als mestres confinats que facin teletreball. Com es pot demanar això si la tutoria és d'infantil o cicle inicial i sense que els centres disposin dels equips necessaris?

·       A hores d'ara molt personal declarat especialment sensible encara no ha rebut l'informe dels serveis sanitaris per la qual cosa no poden regularitzar la seva situació demanant la baixa laboral.

·       Els docents als quals se'ls ha assignat una tutoria desdoblada internament per tal de reduir alumnat als grups bombolla encara no han rebut el pagament del seu càrrec ni el reconeixement d'aquesta tasca.

Multitarea Maestro Hábil En El Fondo Blanco. Ilustraciones Vectoriales,  Clip Art Vectorizado Libre De Derechos. Image 55589292.

·       Hi ha molt neguit i confusió amb la informació sobre com ha d'actuar un docent que s'hagi de confinar per quarantena del seu grup- classe o per cura de llurs fills confinats. Cal unes directrius clares. 

Per tot això exigim al Departament respostes clares i immediates sobre aquestes problemàtiques i actuacions directes de suport al personal docent i PAS i als equips directius dels centres educatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada