dimarts, 10 de novembre del 2020

Ni podem ni volem exercir responsabilitats que no ens pertoquen

Un cop finalitzada, avui, dia 9 de novembre, la reunió entre Salut i Educació sobre les automostres de PCR que s’hauran de fer tots els alumnes de Secundària de Catalunya i la corresponent supervisió d’aquestes proves, ens anuncien, desmentint les notícies que havien sortit a la premsa la setmana passada, que aquesta supervisió serà feta per sanitaris sols de forma temporal, essent presents a les escoles només per formar el professorat, que és qui s’haurà d’acabar encarregant.

Trobem que això és un disbarat i denunciem públicament que no es pot traslladar al professorat una responsabilitat que no li pertoca, amb tots els problemes que poden anar sorgint.

Estem convençuts també, que les famílies de l’alumnat entenen, majoritàriament, que no és de rebut que aquestes proves es facin entre els mateixos alumnes i a més vigilats per una persona que no és professional en la matèria.

La precarietat de la sanitat i la mala gestió del Govern ens vol portar a desenvolupar una tasca de la que ni en tenim capacitat ni entra dins les nostres competències, i per tant, no podem acceptar de cap de les maneres.

Des de la Federació d’Ensenyament de la USOC volem manifestar el nostre rebuig més contundent a la supervisió d’aquestes proves per part dels docents i exigim dels Departaments d’Educació i de Salut una rectificació immediata.

Cal dignificar, també, una sanitat desbordada. Contractin els professionals necessaris.

Ens hi juguem la salut dels nostres alumnes i per extensió la de tota la població.

Per tant...,

Ens neguem a assumir tasques que pertoquen al personal qualificat, que és el sanitari.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada