dimarts, 16 de novembre del 2021

BOMBA INFORMATIVA SOBRE LA LLEI ICETA

Com sabeu, la pressió de la Federació d’Ensenyament de la USOC i de la resta de sindicats del sector, així com les esmenes presentades al Congrés dels Diputats per la nostra Federació estatal (FEUSO) i les diferents mobilitzacions dutes a terme, han fet, que entre tots, hagin hagut canvis importants per al personal interí, que està, com hem denunciat en moltes ocasions, en frau de llei.

Sobre això, ja coneixeu pels mitjans de comunicació, que el Govern de l’Estat ha arribat a un acord amb diferents grups polítics per aprovar la conversió del funcionariat, a través d’un concurs de mèrits, del personal interí que ocupi una plaça vacant durant més de 5 anys, a l’Administració. Sembla però, que el personal interí que hagi ocupat la plaça entre 3 i 5 anys, sí que hauran d’opositar. 

Això són bombes informatives que s'escampen sense aclarir del tot la qüestió. Perquè... 

Què vol dir 5 anys ocupant una vacant? 

Vol dir que són 5 anys d'interinatge? 

5 anys al mateix centre? 

5 anys al mateix centre i ocupant la mateixa plaça?.

I el més important de tot: Aquestes mesures s'aplicaran a educació?

El nostre sindicat ha estat molt prudent i sempre hem defensat que caldrà estar molt atents i conèixer el redactat final de la llei i les resolucions que l'acompanyaran, per veure com volen solucionar el problema dels interins en frau de llei al nostre sector, els terminis que emplacen per solucionar-ho i a quina part d'aquests professionals afecten les mesures.




 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada