dijous, 15 de setembre del 2022

Acord amb el Departament d'Educació

 Hem aconseguit una primera victòria però no hem de baixar la guàrdia.

La lluita continua

Com segurament sabeu, la Federació d’Ensenyament de la USOC, juntament amb els altres sindicats de l'educació, vam signar un acord amb el Departament que permet recuperar, amb efectes d'1 de gener de 2023, la reducció de l'hora lectiva que quedava encara retallada des del 2012.

D'aquesta manera els docents de primària faran 23 hores lectives i els de secundària 18. 

Aquesta hora passarà a ser complementària.

La mesura comportarà la introducció al sistema de forma ESTRUCTURAL de gairebé 3.500 nous docents entre primària i secundària.

La USOC volia que aquesta mesura s'apliqués des de l’1 de setembre d’enguany, però el Departament s’ha negat, argumentant falta de pressupost.

Davant d'això i tot i l'enrenou que pot suposar aquesta incorporació de docents a mig curs, valorem la mesura com a satisfactòria.

Cal dir que davant l’avís que vam fer les forces sindicals respecte a les dificultats dels centres (especialment els de secundària) de fer canvis d’horaris al mes de gener, el Departament es va comprometre a desenvolupar amb les direccions unes instruccions clares per implementar la mesura.

L'acord signat també lliga al Departament a negociar durant aquest primer trimestre les altres reivindicacions de la plataforma, que en cap cas volem deixar de costat.

Això és un èxit sense precedents i es pot considerar la primera de les victòries de les que esperem obtenir amb les negociacions.

Ha estat un procés molt difícil i llarg per la manca de voluntat del Departament a negociar, però gràcies a l'esforç realitzat pels docents donant suport a les mobilitzacions i a la pressió realitzada pel nostre sindicat i la unitat sindical, la lluita ha donat els seus fruits en aquest primer acord.

Seguirem molt vigilants aquest temps i no descartem noves mobilitzacions si les negociacions no avancen amb nous acords de millora o recuperació de retallades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada