dimarts, 11 d’octubre del 2022

EL DEPARTAMENT INCOMPLEIX A LA PRIMERA REUNIÓ, L’ACORD SIGNAT

Com molt bé sabeu el passat 1 de setembre la USOC amb altres sindicats va signar una acord amb el Departament, que a més d’aconseguir recuperar la reducció de l’hora lectiva a partir de gener de 2023, obligava al Departament a seure i negociar la resta de reivindicacions de la nostra plataforma (estadis, recuperació poder adquisitiu perdut, reducció 2 hores lectives als majors de 55 anys, calendari escolar, currículum, reducció de ràtios, FP de qualitat, augment de personal atenció directa a l’alumnat…).

Doncs bé, us volem informar de la manca de voluntat negociadora que ha mostrat l’administració en la primera reunió mantinguda.

A l’ordre del dia teníem dos punts de la plataforma com són: FP pública i de qualitat, amb la prioritat de l’equiparació salarial i el pacte d’estabilitat per al personal interí que no superi els processos selectius.

USOC i la resta de sindicats hem presentat un desplegament de millores a assolir en aquest temes:

Pel que fa al pacte d’estabilitat, volem un pacte per donar cobertura a tot el personal que pugui quedar fora del procés d’estabilització.

Respecte al punt d’FP pública i de qualitat hem exigit:

·      Una equiparació salarial amb caràcter retroactiu des de l’abril del 2019 (resolució del Parlament català) per a TOT el professorat del cos PTFP i mestres de taller d’escoles d’arts.

·       L’equiparació laboral del professorat del cos de professorat tècnic d’FP al cos de secundària.

·      Un augment de grups d’FP i de cicles formatius als centres públics amb el corresponent augment de la plantilla de professorat.

·       Una reducció de les ràtios als cicles formatius, amb 20 alumnes a tots els graus.

·   Compliment dels desdoblaments dels mòduls formatius dels cicles formatius i un increment de les hores de coordinació.

L’administració ha obviat les propostes amb l’excusa de manca de partides pressupostàries. Quina negociació és aquesta?

Des de la USOC entenem que amb el canvi polític del govern i la necessitat d’acords amb altres formacions polítiques que sí ens donen suport a les reivindicacions hi ha un marge ampli per modificar com calgui el futur pressupost de 2023 i incloure algunes de les millores que proposem.

Seguirem informant de les properes reunions previstes i dins de la unitat d’acció sindical no ens tanquem a noves mobilitzacions per fer la major pressió possible, en el marc de les negociacions, per tal d’aconseguir resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada