dijous, 29 d’octubre del 2020

LA SITUACIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS COMENÇA A SER CRÍTICA

La pandèmia no dona treva i el sistema dels grups bombolla ha esclatat, demostrant una vegada més que les advertències del nostre sindicat lamentablement es compleixen.

Els centres educatius i els seus treballadors/es estan passant moments crítics. El degoteig de casos positius covid i el confinament de grups és constant. Els equips directius no donen a l'abast i molts han deixat les seves funcions directives per fer classe, substituint a docents de baixa, confinats o amb permisos per cura de menors confinats (aquest últims NO TENEN SUBSTITUCIÓ!).

El Departament no deixa clara la situació del personal docent que hagi de quedar-se a casa cuidant de fills/es menors en quarantena (amb o sense diagnòstic positiu covid).

El personal docent no sap, a hores d'ara si pot o no tenir la baixa laboral per cuidar dels seus fills/es en aquesta situació.

FEUSOC demana al Departament que reguli aquesta situació i permeti el permís amb substitució en el cas exposat.


Aquest últim cas és molt escandalós. Molts docents han de quedar-se a casa a cuidar dels seus fills/es que queden confinats tot i ser negatius perquè són contacte directe d'un company/a que ha donat positiu. Està contemplat el permís però no la substitució d'aquest docent.

A dia d'avui encara hi ha personal vulnerable sense el seu informe de persona especial sensible i vulnerable al covid. Algú encara no té la baixa laboral.

S'ha trigat massa a determinar com a vulnerables a les dones embarassades i  han hagut de treballar fins ben entrat el curs amb el risc que això comporta.



 

FEUSOC exigeix al Departament més celeritat alhora de tramitar els informes, d'informar al personal afectat, de resoldre les baixes laborals i de nomenar una substitució.

RECLAMEM

  • EL NOMENAMENT DE SUBSTITUTS/ES PELS CASOS DE PERMISOS PER CURA DE MENOR CONFINAT.
  •  LA TRAMITACIÓ IMMEDIATA DE LES IT CORRESPONENTS PER CONFINAMENTS I PERSONAL VULNERABLE AMB ELS SEUS RESPECTIUS NOMENAMENTS DE SUBSTITUTS/ES.
  •  CRITERIS CLARS I RECURSOS PERSONALS I MATERIALS PELS EQUIPS DIRECTIUS QUE FAN ESFORÇOS INIMAGINABLES PER MANTENIR ELS CENTRES OBERTS I SEGURS.

A aquesta "emergència educativa" que estem patint li cal inversió i recursos.

MÉS RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ!


 

1 comentari: