dilluns, 2 de novembre del 2020

ARA ENS TOCA FER AUTOTEST DE COVID?

Segons l'article de la Vanguardia de data 01/11/2020 signat per Marta Ricart, el Departament de Salut vol deixar de fer cribratges als centres educatius i ho vol substituir per proves ràpides "que los alumnos de secundaria se tomarán ellos mismos las muestras de la nariz, supervisados por el profesorado." (sic).

Aquesta mesura ve motivada perque... "en las últimas dos semanas el sistema de detección y rastreo de casos haya mostrado signos de saturación ante el aumento de contagios en toda Catalunya, lo que ha supuesto retrasos de varios días para hacer las PCR o recibir resultados." (sic); com si el sistema educatiu no estigués ja saturat!

A sobre Sanitat proposa que els rastrejadors... "Tampoco se comunicarán con las familias de clases confinadas, cosa que deberán hacer las escuelas."(sic)

És a dir, que no contents amb la feina extra que els docents assumeixen pel tema covid i l'estrés que això suposa, ara, a més a més, hauran de dirigir i supervisar com l'alumnat adolescent es fa un autotest.

Lamentem aquestes idees peregrines. Ens oposem a aquestes mesures i animem als Claustres i equips directius a negar-se a aquestes noves instruccions i fer-ho saber a les autoritats competents.

Catalunya hará tests rápidos a los contactos de positivos y deja los cribados masivos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada