dilluns, 11 de gener del 2021

LA POLÈMICA DEL RETORN A LES AULES EL DIA 11 DE GENER

A la Federació d'Ensenyament de la USOC estem molt atents a la polèmica iniciada per divuit experts en epidemiologia i estadística (entre els que es troba l'epidemiòleg Oriol Mitjà, el matemàtic Salvador Macip i el biòleg cel·lular Àlex Arenas) que demanaven un "tancament temporal dels centres docents" per evitar nous contagis. Aquestes personalitats van escriure una carta a les Conselleries de Salut i Educació on reclamaven modificar el retorn a les aules després de les vacances de Nadal, pel «principi de precaució».

Els experts argumenten les recomanacions de la Universitat de Harvard i de l'Organització Mundial de la Salud (OMS), que aconsellen tancar temporalment les aules i optar per l'educació telemàtica, davant de l'augment de casos i de l'aparició de les diferents variants del virus.

La Generalitat s'ha mostrat sempre partidària de mantenir les escoles obertes. Les dades proporcionades pel mateix Departament confirmen que un 22% de l'alumnat i el 10% dels docents van haver de confinar-se en algun moment durant el primer trimestre.

 

 











Per això reclamem, si els experts ho determinen així, que es valori el possible tancament d'escoles i instituts durant uns dies, per esperar que facin efecte les restriccions i es pugui frenar la corba de contagis, abans de tornar a les aules.

En aquest dies es podrien realitzar els cribatges massius entre docents i personal d'Administració i Serveis, anunciats pel Departament de Salut i Educació, per detectar possibles casos asimptomàtics que es podrien haver produït durant els festius de Nadal. Durant aquest curt període es podrien fer la formació telemàtica.

Des de la USOC sempre hem defensat la presencialitat si es garanteix la seguretat als centres, amb més personal, ràtios més baixes i més mesures de seguretat, fet, que el mateix Departament d'Educació ha menystingut sempre, evitant el diàleg amb les forces sindicals i rebutjant la inversió necessària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada