dimarts, 20 d’abril de 2021

CONTINUEM LES MOBILITZACIONS. NO HI POTS FALTAR!

El nostre sindicat contiua amb les mobilitzacions per la recuperació de les retallades, per la seguretat i la salut a tots els centres educatius de Catalunya i per la millora de l'Educació.

Ens hem de fer sentir i no hi pots faltar tu!

Aquesta vegada ens concentrem el dia 29 d'abril. A la Plaça de Sant Jaume de Barcelona a les 18 hores i al Pont de l'Estat de Tortosa, a la mateixa hora.
Pots venir a la concentració amb la declaració autoresponsable i el motiu és manifestació sindical. 
Es seguiran totes les normes ANTI COVID.

CRIDA SINDICAL UNITÀRIA

Tot just fa un any, a aquestes alçades del curs i abans de la irrupció de la Covid a Catalunya, els sindicats sota-signats endegàvem un procés d’assemblees als centres educatius públics a les quals plantejàvem la convocatòria de mobilitzacions unitàries, inclosa la possibilitat d’una vaga indefinida al tercer trimestre del curs, per revertir les retallades que encara patíem -i que encara patim a dia d’avui- així com per recuperar la democràcia als centres malmesa curs rere curs pel desplegament dels decrets de la LEC.

El que fa un any no sabíem és la pèssima gestió que el Departament d’Educació faria de la pandèmia i de les necessitats que generaria en l’àmbit educatiu, ignorant i menyspreant sistemàticament les demandes sindicals unitàries i de la  comunitat educativa. Moltes declaracions, però, ni tan sols han acomplert les mesures de seguretat sanitàries que el mateix conseller Bargalló va dir que caldrien per a aquest curs excepcional: ni reducció de ràtios en els termes que van dir, ni l’increment de personal necessari, ni l’habilitació d’espais addicionals, ni dotació dels mitjans necessaris per fer front a la bretxa digital, ni dotació d’EPIs (màscares FFP2) per a les treballadores, ni garantint una ventilació adequada, entre d’altres.

El persistent infrafinançament de l’educació pública sumat a la nefasta gestió de la Covid està generant greus conseqüències aquest curs en forma d’increment de la segregació escolar, d’empitjorament de l’atenció a l’alumnat, d’augment de la sobrecàrrega laboral i del patiment dels i les treballadores dels centres educatius. El Departament ens està maltractant aquest curs com mai abans: canviant constantment o incomplint els seus propis protocols, fent anar a treballar a persones que són col·lectiu de risc, acomiadant sense previ avís les seves substitutes de forma que no cobressin les vacances de finals d’any, fent passar fred a l’alumnat i personal dels centres o  sometent a molts i moltes companyes a unes oposicions portades a terme en unes condicions vergonyoses, entre d’altres.

Encara no sabem en quina situació ens trobarem a l’inici del pròxim curs pel que fa a la pandèmia, ni quines necessitats de seguretat sanitària tindrem. El que sí que sabem és que ens caldrà un increment exponencial de recursos per revertir les mancances del present curs, les quals es sumen a les de tots els darrers. Cal recordar que el compliment de la inversió anual del 6% del PIB que estableix la mateixa LEC permetria l’assumpció del conjunt de les demandes plantejades i encara s’hi podrien aplicar més millores per a l’educació pública.

Per tot el que s’ha exposat, els sindicats sota-signats considerem que és el moment de continuar un pla de lluita unitari i prou contundent, des d’ara fins a finals de curs, per seguir negociant i pressionant el nou govern i el Departament fins a fer possible la implementació en el proper curs de la següent plataforma reivindicativa urgent i de mínims:

 Per la millora de l’educació, recuperem les condicions laborals retallades:

  Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d’aplicació al curs 2021/22 com a reivindicació irrenunciable.

     Reducció de les ràtios estructural. Cap tancament de grups a la Pública.

     Formació Professional pública i de qualitat. Pels drets laborals i professionals del professorat d’FP.

     Retorn de condicions retallades:           

     conversió dels terços de jornada en mitges jornades

     estabilització personal interí i substitut i pacte d’estabilitat  

     retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys  

     increment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat         

     recuperació del poder adquisitiu perdut incloent també el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys, de manera retroactiva

     Retirada decret de plantilles per acabar amb la tria a dit dels llocs de treball i el tracte arbitrari al personal docent, i per recuperar la democràcia als centres

Per la seguretat i la salut als centres educatius:

   Ràtios per fer front a la pandèmia: 10 alumnes/grup a infantil, 15 alumnes/grup a la resta de nivells educatius. Garantir la distància de seguretat tenint en compte la superfície de l’espai de cada aula i adequar la reducció.

  Increment de personal als centres educatius: docents i personal de suport educatiu. Garantir l’atenció a la diversitat i les necessitats educatives especials. Preservar la impartició de les especialitats tant a primària com a secundària.

     Provisió dels EPI’s necessaris (FFP2) per part del Departament d’Educació a tot els treballadors dels centres docents.

     Permís retribuït no recuperable per a les treballadores i els treballadors amb menors al seu càrrec en situació d’espera de resultat de PCR, aïllament o quarantena.

     Contractació de personal sanitari titulat (ATS, metge...), com a mínim un per centre, per vetllar la correcta aplicació de les mesures de prevenció i de detecció. El responsable COVID als centres ha de ser un sanitari, no un docent.

     Sistemes de ventilació mecànica a tots els centres educatius.

Animem el conjunt de la comunitat educativa a participar de totes les mobilitzacions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada