dimarts, 27 d’abril del 2021

LES PLACES COVID ES NECESSITEN ALS CENTRES!

Tothom als centres docents està d'acord que la pandèmia ens ha portat més recursos humans als centres (mai els necessaris) i que aquest són imprescindibles per la bona marxa del centre i la qualitat de l'educació.

Com a sindicat proper que som, visitem diàriament els centres educatius de la nostra zona i comprovem aquesta obvietat. Tothom reclama que les places covid que enguany són conjunturals es transformin en ESTRUCTURALS i fixes de plantilla a les escoles i instituts. Els Claustres i els equips directius estan preocupats que es pugui tornar a reduir el nombre de personal pel curs vinent. Tothom ens pregunta què passarà . La intranquil·litat és manifesta.

A hores d'ara el Departament no ha escoltat les veus d'equips directius, representants sindicals, associacions de famílies dels centres, consells escolars i ciutadania en general que demana (exigeix) més recursos per l'educació.

Si el que es vol és una educació competencial de qualitat, amb projectes engrescadors i integradors; uns centres inclusius, que treballin valors; uns nivells formatius elevats en idiomes, humanitats, ciència, tecnologia, arts, salut, pau, i un llarg etcètera...CALEN RECURSOS I INVERSIÓ.


 

Volem que el Departament garanteixi com a mínim les dotacions actuals i si cal les amplii per garantir una millora en el servei a l'alumnat i poder garantir amb ràtios inferiors a les actuals la presència de les especialitats exercides pels especialistes dels centres.

La Federació d'Ensenyament de la USOC RECLAMA INVERSIÓ EN EDUCACIÓ DEL 6% DEL PIB, tal com marca la LEC (Llei d'Educació de Catalunya).

I no oblidem que molts d'aquest reforços covid estan fent tasques de tutors/es.

LA FEUSOC EXIGEIX QUE AQUESTS/ES DOCENTS QUE OCUPEN PLACES COVID i FAN DE TUTORS/ES, COBRIN A LA SEGÜENT NÒMINA I AMB CARÀCTER RETROACTIU EL COMPLEMENT DE TUTORIA.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada