dimarts, 15 de juny del 2021

EL FRAU DE LLEI DEL PERSONAL INTERÍ AMB MÉS DE TRES ANYS DE SERVEI

Després de la superació de tots els filtres avaluatius de la seva capacitat docent que planteja el Departament d'Educació i del temps de servei prestat, el personal interí amb més de tres anys de servei en places estructurals ha demostrat llargament la seva experiència i vàlua.

En sentència ferma, el Tribunal Europeu de Justícia va decretar que aquest personal patia discriminació i abús de temporalitat i instava a L'Estat Espanyol a revertir aquesta situació i posar solucions immediates. 

Sembla que alguna cosa es mou al govern i que s'estan plantejant algunes mesures, que de moment no han transcendit.

Tot fa indicar que el Govern optaria per modificar l'Estatut de l'empleat públic de manera que impedís que en un futur no fos possible que un interí estès més de tres anys ocupant una plaça estructural. Això faria que no es repetissin aquests nivells impresentables d'interinitat però no solucionaria l'abús que pateixen els interins actuals. 

Està vist que el sistema que tenim d'oposicions tampoc soluciona el problema, ja que no se'n oferten suficients places i tampoc són una via d'accés prioritari per a aquest personal, sinó que són obertes a tothom.

Queda doncs el recurs que, qui perdi la feina d'aquest col·lectiu, sigui indemnitzat... Però el Tribunal de Justícia Europeu va dictaminar que fossin els tribunals espanyols els que estudiessin cada cas en particular, per si patien abús i quina indemnització els correspondria en aquest cas. 

Soluciona això el problema o l'eternitza?

Hi ha possibles solucions que sempre passen per l'estabilitat. O bé es fa ús d'una situació excepcional que preveu el EBEP i es convoca un concurs de mèrits exclusiu per aquest personal pel seu accés al funcionariat; o bé se'ls dona la condició de personal laboral fix.

LA FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE LA USOC DEFENSA AQUEST COL·LECTIU I ESTÀ EN LLUITA PELS SEUS DRETS, DINS DE LA PLATAFORMA SINDICAL UNITÀRIA.


VOLEM ESTABILITAT PER A AQUEST PERSONAL
 i LA FINALITZACIÓ DE L'ABÚS LABORAL.

LA FI DEL FRAU DE LLEI DONARIA TAMBÉ ESTABILITAT A LES PLANTILLES DOCENTS DELS CENTRES EDUCATIUS, EVITANT LES SITUACIONS DE MANCA DE TRANSPARÈNCIA QUE CREA ACTUALMENT EL DECRET DE PLANTILLES.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada