dimecres, 9 de juny de 2021

VOLEM UNA SOLUCIÓ ALS INTERINATGES DE LLARGA DURADA, JA!

Com a sindicat proper als treballadors/es de l'ensenyament públic que som, recollim les inquietuds i problemàtiques del col·lectiu, el defensem i estem al seu costat.

Sens dubte, el personal interí està patint dins del Departament d'Educació una de les més importants discriminacions: la inestabilitat. Com és possible que moltes interines i interins portin més de 20 anys en aquesta situació? Com és possible que fins i tot es jubilin sense haver aconseguit un mínim d'estabilitat?

A qualsevol empresa d'altres sectors un treballador que ocupa una vacant estructural el fan fix al cap d'un temps. Per què no a ensenyament?

Com tothom sap, aquest cas s'ha portat als tribunals i en concret, el Tribunal Europeu va decretar en sentència ferma que l`Estat Espanyol (i per tant també Catalunya) estava en frau de llei al tenir un nivell d'interinatge massa elevat al sector públic.

La resposta del Departament és no negociar, convocar places d'oposicions (insuficients i a voltes injustes per a aquest personal) i no voler-ne saber res més. Què passa amb les places PESCO?

L'abús a les Administració Públiques és manifest i la FEUSOC no poc quedar al marge de la lluita.

L'única solució justa és la negociació per a buscar i trobar vies d'estabilitat ajustades a llei i sense que cap dret sigui vulnerat.

Però la Generalitat lluny de seure a negociar està accelerant els processos d'accés al funcionariat, com per exemple, la convocatòria pels treballadors socials (que portaven 20 anys sense oposicions) o la convocatòria per al personal TEI.

LA FEUSOC DEFENSA L'ESTABILITAT I LA RECERCA AMB LA NEGOCIACIÓ DE FÓRMULES QUE PERMETIN AQUEST OBJECTIU SENSE MALMETRE DRETS D'ALTRES COL·LECTIUS.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada