dijous, 9 de març del 2023

NOVA OCASIÓ PERDUDA DE DIGNIFICAR L'EDUCACIÓ AMB EL PRESSUPOST DE LA GENERALITAT

La USOC vol denunciar que, novament, el poder polític d'aquest país, tant el Govern de la Generalitat com el Parlament de Catalunya han deixat passar una nova oportunitat de dignificar l'educació amb l'aprovació més que probable demà (divendres 10 de març) dels pressupostos de la Generalitat 2023.

Novament ens allunyem del que la mateixa llei de l'educació de Catalunya (LEC) marca com a necessari (6% del PIB) i retrocedeix la inversió que lamentablement no arribarà al 2'60% del PIB.

Ningú es creu ja els missatges interessats i de màrqueting de la conselleria que afirma que serà una "inversió històrica".

Les condicions laborals als centres docents s'han empitjorat de forma exponencial aquests darrers anys. L'administració ja ni es planteja revertir d'ofici o negociant els drets perduts.

Per tot això, la tensió als centres és manifesta, ja que veuen incrementada cada curs la pressió social i interna i la seva feina. Només cal passejar-se una mica i parlar amb el personal docent i no docent per saber-ho. La USOC com a sindicat proper que és, visita la totalitat dels centres i ho ha comprovat amb tota certesa. No oblidem que els docents catalans són els pitjors pagats de l'estat i que pateixen unes retallades enquistades des del 2012 amb una sagnant pèrdua de poder adquisitiu.

Haurem de seguir lluitant per recuperar el primer sexenni als 6 anys, per aconseguir la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys, tal com teníem abans de les retallades i molts altres temes pendents, tant o més importants, com aquests (reducció de ràtios, més personal PAE als centres...)

Un altre món oblidat pels presents pressupostos és la Formació Professional. L'equiparació salarial que vindrà (esperem que ja no trigui més) serà efectiva per l'obligat compliment de la llei estatal, no pas per la voluntat del Departament. I cal denunciar que la llei no equipararà al personal que no disposi de titulació universitària. Aquest fet és inadmissible i requereix una revisió immediata.

La USOC, amb la força que disposi després de les properes eleccions sindicals, 
lluitarà per aconseguir dignificar l'educació pública, 
recuperant drets perduts i defensant criteris de qualitat educativa 
i benestar per als treballadors i treballadores de l'educació del nostre país.

TENS A LES TEVES MANS CANVIAR EL GUIÓ A LA PÚBLICA.

EL 14 DE MARÇ 

VOTA USOC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada