divendres, 3 de març del 2023

28F. USOC participa a la mesa sectorial sobre les reivindicacions laborals i la reversió de les retallades.

Es va iniciar la reunió amb una declaració sindical unitària en la que la part social demanem que el Departament torni a les negociacions i prengui mesures per revertir definitivament les retallades, que es negociï el calendari escolar (que el mes de juliol es dediqui només a la formació del professorat), un pacte d’estabilització per al personal interí que no superi els processos d'estabilització i la reducció lectiva dels majors de 55 anys per al proper curs.

Al seu torn de rèplica, el departament contesta que la setmana vinent es reunirà amb els sindicats per parlar del calendari quan tingui l’informe del Consell Escolar de Catalunya. Avisa que el curs vinent tornarà a començar abans. Segueix oferint el retorn del primer sexenni als 6 anys i la seva regularització, l’equiparació dels PTFP (inclòs el professorat interí) i les 2 h lectives pels més grans de 55 anys per al setembre del 2024, vinculant totes les mesures a la negociació i a l'acord. Pel que fa al pacte d’estabilització, remetrà la nostra proposta a la mesa de funció pública.

La USOC seguirà lluitant amb tots els seus mitjans disponibles per revertir finalment TOTES les retallades. També volem denunciar que el Departament pot fer aquestes millores d'ofici per al professorat i no ho fa perquè la part social no pot acceptar més retallades, que estarien vinculades a l'acord que proposen (treballar el mes de juliol, mantenir la retallada per als majors de 55 anys...).

En altre ordre de coses, els representants de l'administració, després de les moltes interpel·lacions de la part social, expliquen que els equips informàtics del Departament han arreglat l’ampliatiu de les reclamacions del Concurs de Mèrits extraordinari. Ara es podran fer totes les al·legacions necessàries.

A la USOC creiem que els errors de l'aplicatiu haurien d'haver-se evitat prèviament i que cal donar l'oportunitat a qui va tramitar les seves reclamacions abans a que les pugui refer un cop arreglats els errors informàtics. També cal denunciar que hi ha moltes vacants "ocultes" que no s'ofereixen en cap dels processos d'estabilització.

Davant del greu problema de la manca de substitucions als centres educatius, el Departament vol iniciar un conjunt de mesures com: dotar als centres afectats amb professors d'altres especialitats, captar professorat entre els qui estan cursant màsters i graus, reduir a 163 el nombre de mentors digitals el curs vinent evitant que siguin d’especialitats amb manca de professorat, millorar la difusió de vacants, autoritzar compatibilitats, facilitar la contractació d’especialistes i fer habilitacions especials per determinades especialitats.

La USOC veu que la manca de professorat també ve donada pel poc atractiu d'una feina que cada cop és menys valorada i que empitjora les seves condicions laborals cada curs que passa.

També ens informen que la integració del cos de PTPF al cos de secundària a la qual el Departament està obligat per llei es durà a terme el mes d’abril.

La USOC exigeix la integració immediata amb efectes retroactius de pagament i l'equiparació salarial dels PTFP i mestres de taller d'arts plàstiques i disseny que no es puguin integrar per motius de titulació, incloent al personal interí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada