dilluns, 15 de maig del 2023

Acords 11M

 Valoració dels acords de la Mesa Sectorial, 11 de maig

A la mesa sectorial que es va celebrar el dia 11 de maig, el Departament va presentar la seva proposta d’avançament del calendari escolar per al proper curs.

Amb aquest avançament que la USOC ja va denunciar l’any passat (reclamem almenys cinc dies de preparació de curs durant el setembre), el Departament preparava, com ja va fer el curs anterior, una nova retallada per al professorat: l’obligatorietat de acudir al centre docent els primers dies del mes de juliol.

Estratègicament, una vegada més, el Sr. Conseller deixava caure uns dies abans de la mesa, als mitjans de comunicació, que estaria disposat a "cedir" davant els sindicats i permetre que els docents no anessin als centres el mes de juliol.

Llavors... el Sr. Conseller ha entrat en raó?

Nosaltres ho tenim clar, NO.

És pura estratègia.

Ha acceptat una moratòria per dos anys, que no un "blindatge" del mes de juliol com reclama la USOC. I això ho farà per:

-Defugir del fracàs de la negociació sobre les retallades al personal docent, que ja tenen una durada de més de deu anys.

-Acontentar els sindicats presents a la mesa amb una mesura calculada per evitar noves mobilitzacions que puguin restar vots a la seva formació política a les properes eleccions municipals.

-Escapolir-se de la impossibilitat que suposaria aplicar la mesura coincidint amb les oposicions docents.

- Dissimular la mala imatge de l’Administració després de l’escàndol de les darreres oposicions convocades.

- ...

Recordem que només és una moratòria i que això només resol provisionalment un dels molts temes pendents que necessita urgentment solució a l’educació pública.

La USOC continuarà la lluita per recuperar tots i cadascun dels punts de reivindicació pel que fa a la reversió de les retallades i les millores laborals del personal dels centres educatius i denunciarem quan calgui les maniobres de distracció del Departament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada