dimecres, 17 de maig del 2023

UN NOU FRONT OBERT PER LA CONSELLERIA CONTRA EL SEU PERSONAL

LES PETICIONS DE LES COMARQUES COM A UNITAT MÍNIMA.

Una vegada més, com ja va sent habitual, el Conseller d'Educació Sr. Josep González Cambray, va comunicar l’obertura d’un nou front contra el seu propi personal. Aquesta vegada atacava directament al personal interí que és ja de per sí, el col·lectiu més vulnerable entre els docents. No fa gaires dies, el senyor conseller va anunciar uns lesius canvis a l’hora de prioritzar les preferències territorials de la borsa docent. Aquest canvi suposa que a partir del curs vinent els docents catalans que estiguin a la borsa ja no podran ordenar els municipis on estarien interessats a treballar sinó que la petició mínima per cobrir vacants passaria a ser la comarca. Això suposa que tot el professorat substitut/interí haurà d’estar disponible per poder desplaçar-se per tota la comarca escollida, però sense l’opció a poder escollir, com fins ara, a nivell municipal (es podrà ordenar els municipis dins de la comarca, però estarà obligat a desplaçar-se per la comarca si així es requereix). 

Aquesta mesura, com totes les altres, la prenia el Sr. Conseller de forma unilateral, sense acord ni consens amb la part social, de forma impositiva i suposadament com a resposta a la manca de professorat per cobrir les substitucions que patim actualment.

Tot i així i de moment, tant a la Resolució sobre les adjudicacions de vacants provisionals pel curs vinent com a l’aplicatiu de modificació de dades de la borsa es pot continuar demanant municipis i centres en concret com a peticions mínimes. Però lamentablement s’ha especificat clarament que hi haurà una actualització en l’aplicatiu a inicis del curs vinent.

Entenem doncs, que és una nova estratègia desestabilitzadora i que provoca angoixa i patiment al personal interí i substitut.

La USOC denuncia aquesta mesura ja que vulnera el dret a la conciliació familiar, obliga als desplaçaments injustificat a les persones augmentant el seu horari laboral i  generarà un considerable impacte ambiental.

La USOC exigeix al Departament la retirada d’aquesta mesura i la recerca pactada de mesures adients per la manca de personal que pugui cobrir les substitucions necessàries als centres educatius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada