dimecres, 16 de desembre del 2020

LES OPOSICIONS DE SECUNDÀRIA, UN DESGAVELL TOTAL

Comunicat USOC. Oposicions professorat.

Oposicions de secundària en curs, pitjor impossible per part del Departament d´Educació.

 


Aquestes oposicions estan essent un calvari per a tots els opositors i opositores. Ja als mesos de maig, juny i juliol, la majoria de sindicats, entre ells la USOC, vam demanar al Departament ajornar aquestes oposicions per a l´estiu del 2021 donada la situació tan complicada que es preveia per la COVID-19 a l´inici de curs 2020/21.

El Departament d'Educació no ens va fer cas i va tirar pel dret. Lògicament, i tal i com la USOC i altres sindicats havíem avançat, els hi va esclatar a les mans i van haver de suspendre les proves i interrompre les oposicions. A això afegim que el Departament no va donar cap instrucció ni informació de quan continuarien amb el concurs oposició.

Tot això va comportar, i així continua a hores d'ara, un gran neguit, malestar i estrès per part dels/de les opositors/es.

Detectem i veiem molt poca sensibilitat per part de l´administració cap als seus treballadors/es dels centres públics. No ho podem entendre, volem construir un país i no cuidem als nostres docents, que són una peça fonamental per als futurs ciutadans de Catalunya.

Ara el Departament ha proposat continuar amb l´oposició el dia 9 de gener. Una altra bufetada als/a les opositors/es que han de preparar la definitiva segona prova, amb tota la família a casa, sense poder-se aïllar per estudiar, en un ambient poc apropiat.

Pensem des de la Federació d'Ensenyament de la USOC que aquesta no es manera de tractar els/les nostres professors i professores, que prou esforç han fet i estan fent (des de les retallades de 2012, que encara resten pendents de recuperació) i ara amb la situació de pandèmia global. S´haurien de posar al seu lloc per saber i sentir tot el que ells/es estan passant.

Tot el nostre suport al professorat, seguirem lluitant pels vostres drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada