dijous, 20 d’abril del 2023

CARTA OBERTA ALS DIRECTORS/ES DE CENTRES EDUCATIUS

Benvolguda direcció,

Des del sindicat USOC ens adrecem a vosaltres per fer-vos una proposta que esperem esdevingui conjunta i unitària per part de totes les direccions de Catalunya.

Davant l´anunci del Departament d´Educació, referent a la responsabilitat de les direccions, a l’hora de decidir de convocar o no, al claustre de professors durant la primera setmana de juliol, us volem exposar el següent:

  • Com molt bé sabeu, la situació a l’educació en el moment actual no és gens plàcida. 
  • A les retallades econòmiques i de drets laborals que tots patim i que duren des del 2012 (sinó abans), al desgast produït per la gestió i el treball diari als centres educatius i la implantació d’un nou currículum, se suma el desconcert i tensió produïda pels sistemes d’estabilització del personal laboral i docent.
  • En conseqüència, el cansament i la frustració de tot el personal dels centres educatius és molt alt.

No creiem que sigui de rebut, després del que hem exposat, acceptar una nova retallada com la que suposaria novament assistir a reunions preparatòries del nou curs durant el mes de juliol.

Sobre aquest fet volem fer algunes apreciacions:

  • Heu rebut, segurament, un whatsapp del Departament amb un formulari on heu de respondre si convocareu o no al Claustre i si veieu positiva o necessària la mesura. Sobre això us volem fer veure que el Departament no ha fet servir el sistema de comunicació oficial.
  • Us volem recordar que els docents cobrem menys salari que el funcionariat de la nostra categoria d’altres departaments de la Generalitat precisament perquè el mes de juliol no anàvem obligats al centre i era un mes de formació. Si el Departament publiqués ordres directes d’assistir als centres durant el mes de juliol ens l’hauria de pagar i evidentment, no ho volen fer.
  • Amb la proposta d’avançament del calendari escolar, donen tres dies de preparació del curs al mes de setembre. Ho volen arreglar fent-nos treballar al mes de juliol. 
  • El mes de juliol per molt que vulgueu tampoc podreu convocar a tot el claustre del proper curs doncs hi haurà docents que no seran nomenats fins el mes de setembre (nous funcionaris) i no els podreu convocar ja que no pertanyen al vostre Claustre encara. Altres vacants no seran cobertes en aquells dies.

Davant tot això, us demanem que us uniu a una iniciativa que ja pensen dur a terme molts directors i directores de diferents zones i municipis d’arreu, que contempla la NO CONVOCATÒRIA  del vostre personal a aquestes reunions, si la normativa no obliga a fer-ho, en virtut de la potestat que teniu com a cap de personal del vostre centre.

Moltes gràcies per l’atenció i restem a la vostra disposició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada